Požar trafostanice u Đurđenovcu


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 30. ožujka, oko 9 sati, u Ulici Kralja Petra Krešimira u Đurđenovcu, uslijed kratkog spoja na električnim kablovima izbio je požar u trafostanici čija je unutrašnjost u potpunosti izgorjela. Materijalna šteta će se naknadno utvrditi. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljne vatrogasne postrojbe Šaptinovci. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Ukrali motornu pumpu iz voćnjaka

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 25-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani iz Čeminca počinili kazneno djelo krađa. U vremenu od 13. do 23. ožujka, dvojac iz Čaminca je iz voćnjaka u Čemincu vlasništvo 55-godišnjeg hrvatskog državljana iz Bilja ukrao motornu pumpu za vodu, crijevo i plastični priključak. Vlasnik je oštećen za više od dvije tisuće kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Dimnjak zapalio krov

Jučer, 30. ožujka, oko 16 sati, u Ulici Nikole Tesle u Strizivojni zapalio se dimnjak na obiteljskoj kući vlasništvo 61-godišnjeg hrvatskog državljanina. Požar se proširio na dio krova na kojem su izgorjeli rogovi i letve. Vlasnik je oštećen za više od tisuću kuna. Vatru su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Strizivojna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Evidentirano jedno kršenja mjera samoizolacije građana

Protekla 24 sata Policijska uprava osječko – baranjska evidentirala je tri dojava građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija je na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirala jedno kršenja mjera samoizolacije građanina u Čepinu koje su odredili sanitarni inspektori. O svemu utvrđenom obavještava se državni inspektorat te će neodgovorni građani biti novčano kažnjeni.

Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice. Osobe kojima je određena mjera samoizolacije, dužni su se ponašati sukladno uputama koje su dobili. Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće i jedna na području Belog Manastira.

Upravljao teretnim automobilom alkoholiziran

Jučer 30. ožujka, oko 11,20 sati, na državnoj cesti kod ciglane „Karanac“, u nadzoru prometa zaustavljen je 47-godišnji hrvatski državljanin iz Antunovca. Vozač je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 7,5 tona te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,20 grama po kilogramu.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „C1“ kategorije u trajanju do dvanaest mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još