Povijesna godina iza Nogometnog kluba „Zoljan”

Nogometni klub „Zoljan” održao je jučer u prostorijama kluba godišnju izvještajnu Skupštinu na kojoj su bili prisutni gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Športske zajednice Grada Našica Nikola Antolović, predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak, predsjednik DVD-a Zoljan Željko Ptiček te predsjednik Udruge 50+ Zoljan Josip Povarnik koji su uputili riječi podrške radu Kluba.

Nakon usvajanja dnevnog reda koji se sastojao od 10 točaka, Izvješća o radu kluba u prošloj godini podnijeli su sportski direktor Rudica Čeme, tajnik Mihael Devald i trener Marko Radačić dok je Izvješće o financijskom poslovanju klupa podnio blagajnik Jurica Katavić. Također, podnesena su Izvješća trenera ekipa za 2023. godinu.

NK „Zoljan” razvija talente koji privlače i veće klubove

Prema riječima sportskog direktora Čemea iza Nogometnog kluba Zoljan je povijesna godina.

„Želim izraziti zadovoljstvo što se ovdje okupljamo nakon još jedne uspješne godine za naš nogometni klub. Sportski segment pokazao nam je da smo na pravom putu. Naime, imamo tri selekcije, seniori, juniori i prednatjecatelji, koji su završili na petom mjestu u svojim ligama. Posebno se ističe kategorija do 18 godina koja broji sa 16 igrača što svjedoči o iznimnoj predanosti i radu naših mladih igrača. Financijski segment također je bio u središtu pažnje i sa zadovoljstvom mogu reći da smo ušli u novo sportsku godinu s četiri i pol tisuće eura na računu Kluba što je rezultat odgovornog upravljanja novcem.

Uz timski uspjeh, ponosni smo i na individualne postignuće naših igrača. Marko Stilin, naš mladi igrač juniora i seniora, osvojio je trofej Pavo Jurina Športske zajednice grada Našice, što je priznanje za njegovu perspektivnost i iznimne sportske vještine. Također, raduje nas da su se dva naša igrača, braća Fran i Niko Vladika, pridružila Nogometnom klubu Osijek što je dokaz da razvijamo talente koji privlače i veće klubove. Najvažnije od svega, 2025. godina bit će posebna za nas jer obilježavamo 50 godina od osnivanja kluba. Imamo puno planova i ambicija te se nadamo još boljim rezultatima u budućnosti. Borba ne prestaje, ali s ovakvim timom igrača, stručnog stožera i podrškom zajednice, uvjeren sam da ćemo ostvariti još veće uspjehe. I na kraju bih istaknu kako je NK „Zoljan” prošle godine pobijedio GNK Dinamo Zagreb u kategoriji U-9 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Našicama.” – zaključio je direktor Čeme.

Daljnja podrška svim inicijativama i radu NK „Zoljan”

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je izrazio zahvalnost na pozivu istaknuvši kako će se odlična suradnja između Grada Našica i Nogometnog kluba „Zoljan” nastaviti.

„Prije svega, želim izraziti zadovoljstvo što smo se večeras okupili na redovnoj Skupštini Nogometnog kluba „Zoljan” koji sljedeće godine slavi svoju pedesetu obljetnicu. Ta duga nogometna tradicija predstavlja temelj bavljenja sportom, animacije djece i mladih u sportskom duhu. Impresioniran sam onim što smo čuli večeras, posebno u pogledu plana rada i financijskog plana kluba. Nogometni klub „Zoljan” djeluje izuzetno kvalitetno i ostvaruje dobre sportske rezultate. Posebno me raduje vidjeti toliko mladih prisutnih na skupštini, što svakako zaslužuje čestitku. U ime Grada Našica želim istaknuti važnost suradnje i zajedništva s drugim udrugama poput DVD-a Zoljan i Udruge umirovljenika 50+. Ta sinergija ne samo da obogaćuje sportski život u našem gradu, već i pridonosi kvaliteti života svih stanovnika ovog mjesta. Grad Našice kontinuirano ulaže u podršku Nogometnom klubu „Zoljan”, kako kroz izgradnju i uređenje prostorija, tako i kroz redovito financiranje njegovog rada. Naglasio bih da nastavljamo s ulaganjima u njihov objekt, posebno u svlačionice, s ciljem podizanja uvjeta za rad Kluba te poticanja animacije djece i mladih da se nastave baviti sportom. Čestitam Nogometnom klubu Zoljan na dosadašnjim uspjesima i želim im još mnogo godina uspješnog djelovanja.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba. A galeriju fotografija možete pronaći ovdje.

Pročitajte još