Povećan broj vatrogasnih intervencija uslijed nevremena

smart

Ovaj vikend Hrvatsku su zahvatili nepovoljni vremenski uvjeti, snijeg, kiša, jaka bura s olujnim i orkanskim udarima. Gotovo u svim krajevima vatrogasci su imali povećan broj intervencija, od uklanjanja s prometnica srušenih stabala i grana do izvlačenja vozila koja su zapela u prometu.

Osim navedenih tehničkih intervencija krčki vatrogasci su sa svojim specijalnim vozilom koje može izdržati i udare bure preko 170 km/h prevezli dvoje pacijenata s otoka na kopno. Prema podacima Državnog vatrogasnog operativnog centra 193, tijekom dva dana ukupno je zabilježeno preko 200 intervencija u kojima su sudjelovala 684 vatrogasca s 215 vozila.

Bilježi se i nekoliko požara objekata

Povećan broj intervencija zabilježen je na području Grada Zagreba, Zagrebačke, Osječko – baranjske, Bjelovarsko – bilogorske, Požeško – slavonske županije, Primorsko – goranske. Ličko – senjske i Istarske županije. Osim navedenih tehničkih intervencija proteklog vikenda HVZ bilježi i nekoliko požara objekata gdje je u jednom požaru ozlijeđena osoba zbog udisanja dima. Skrećemo pažnju i na potrebu povećanog opreza kod korištenja peći na kruta goriva te na potrebu čišćenja i održavanja dimovodnih kanala.

Foto: DVD Kutjevo

Pročitajte još