“Poštujte naše znakove” u Našicama

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMETijekom mjeseca rujna, u Osnovnoj školi „Kralja Tomislava“ u Našicama, zajedno sa područnim školama u Markovcu Našičkom, Gradcu i Velimirovcu kontakt policajci Policijske postaje Našice družili su se sa djecom učenicima prvih razreda. Cilj akcije je povećavanje razine sigurnosti svih sudionika u prometu a posebice djece kao najranjivije skupine u prometu. Sa prvašićima su policajci pričali o sigurnosti u prometu u sklopu preventivnog projekta „Poštujte naše znakove“ koji se provodi na području Republike Hrvatske.

Kontakt policajci su iskoristili priliku i lijepo vrijeme pa su učenicima na prometnici ispred škole pokazali pravilno kretanje kolnikom i pravilno prelaženje ceste na pješačkom prijelazu i na dijelu ceste bez pješačkog prijelaza. Također im je skrenuta pozornost na pravilno „bicikliranje“ u prometu i nošenje zaštitne opreme, te opremanje bicikla obaveznom opremom. Učenici su pozorno pratili policajca i učili što znači sigurno sudjelovanje u prometu na putu od kuće do škole.

U učionici su kontakt policajci učenicima prvih razreda darivali kabanice koje su dobili svi prvašići u Republici Hrvatskoj, a koje će im dobro doći pri lošijem vremenu. Policijski službenici i dalje će djelovati u cilju preventivnog educiranja svih sudionika u prometu te na taj način doprinijeti samozaštitnom ponašanju, odnosno povećanju svjesnosti svih sudionika u prometu o riziku sudjelovanja u prometu.

Stric pivo

Pročitajte još