Posjetite Muzej hrvatskog vatrogastva

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) pripremio je u školskoj godini 2022./2023. za posjetitelje niz zanimljivih događanja. Do kraja godine moguće je pogledati zanimljivu izložbu „Meteorologija i vatrogastvo“, o utjecaju vremena na požare otvorenog prostora, ali i na druge izvanredne događaje na kojima vatrogasci interveniraju.

Novu godinu Muzej započinje sudjelovanjem u tradicionalnoj manifestaciji Noć muzeja, kada će u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla postaviti izložbu „Iza vatrenog zida – žene u vatrogastvu“, o ulozi žena u razvoju hrvatskog vatrogastva. Izložbu je moguće pogledati do kraja travnja 2023. godine.

U svibnju, Mjesecu zaštite od požara, otvara se izložba posvećena opasnostima od požara otvorenog prostora. Razgledavanje stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva je moguće svake srijede od 9 do 15 sati. Za razgledavanje Muzeja u drugom terminu potrebna je prethodna najava. Ulaz u Muzej je besplatan.

Više informacija potražite na: https://mhv.hr/ Virtualna šetnja kroz Muzej hrvatskog vatrogastva: https://mhv.hr/virtualna-setnja/ Kontakt osoba: Vedran Runjić, [email protected], 01/3689–164.                  
 

Pročitajte još