Posjet gostiju iz Tavankuta u sklopu projekta “Sportom povezani”

U sklopu provedbe projekta „Sportom povezani“ prošli je tjedan OŠ Gorjani organizirala sportski susret učenika OŠ Gorjani i OŠ Matija Gubec, Tavankut, Srbija u školskoj sportskoj dvorani na obnovljenom parketu. Učenici su se zabavili uz natjecanje u raznim sportskim igrama, međusobno se družili i sprijateljili.

Organizacijom prekograničnih događanja potiče se i razvija suradnja između škola partnera

Gostima iz Tavankuta organiziran je smještaj u Gorjanima, te obilazak Gorjana, kulturni program u Gorjanima, obilazak Đakova i posjet Državnoj ergeli Đakovo. Projekt „Sportom povezani“ financiran je iz Programa prekogranične suradnje Republike Hrvatske i Republike Srbije od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Nositelj projekta je Osječko – baranjska županija, a partneri su OŠ „M. Gubec“, Tavankut i OŠ Gorjani.

Cilj je projekta doprinijeti jačanju konkurentnosti i ostvarenju vlastitih razvojnih potencijala naselja Gorjani i Tavankut kroz stvaranje boljih preduvjeta za provedbu nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kao i jačanje povezanosti s Hrvatima izvan Republike Hrvatske. Organizacijom prekograničnih događanja potiče se i razvija suradnja između škola partnera. Navedeni je cilj u potpunosti postignut jer su preduvjeti za provedbu nastave tjelesne i zdravstvene kulture stvoreni u objema školama, a učenici i nastavnici su se međusobno povezali na prekograničnim događanjima što je rezultiralo planiranjem novih projekata.

Pročitajte još