Posjekli šumu – Materijalna šteta iznosi 60.000 kuna

Nepoznati počinitelji su od 1. srpnja do 16. studenoga 2022. godine u šumskom predjelu Apuševac kod Majara na području PP Đakovo, koja je vlasništvo 42-godišnjakinje iz Majara, posjekli i otuđili oko 500 stabala graba i hrasta, od kojega se može izraditi oko 300 prostornih metara drva. Materijalna šteta iznosi oko 60 tisuća kuna. Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja opisanog kaznenog djela krađe.

Identificiran napadač iz Kišpatićeve ulice

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. PP Osijek identificiran je napadač koji je s još dvije nepoznate muške osobe u rujnu tjelesno napao i ozlijedio 47-godišnjeg Osječanina u Kišpatićevoj ulici.

Utvrđeno je kako je 30-godišnjak iz Osijeka zajedno s još dvije nepoznate muške osobe remetio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način tako što je dana 18. rujna 2022. godine oko 05,15 sati u alkoholiziranom stanju stajao na kolniku ceste u ulici Mije Kišpatića u Osijeku. Kada je 47-godišnjak svojim vozilom došao na to mjesto, blicanjem ih je upozorio da se maknu kako bi mogao nastaviti kretanje automobilom. Umjesto da se pomaknu, trojica muškaraca su prišli vozilu i 30-godišnjak je počeo udarao po staklu vozača, dok je druga nepoznata osoba pokušala otvoriti vozačeva vrata i rukom je udarila po njima. Osječanin se zaključao u automobil i nastavio se kretati do svoje kuće, gdje su mu prišli napadači koji su krenuli za njim. Nakon što su mu uputili nekoliko grubih i uvredljivih rečenica, fizički su ga napali udarajući ga rukama i nogama po cijelom tijelu. Napad je prestao kada je Osječanin uspio doći do vrata svoje kuće i pozvati obitelj. U opisanom događaju 47-godišnjak je u zadobio lakše tjelesne ozljede.

Protiv 30-godišnjaka slijedi Optužni prijedlog Općinskom sudu u Osijeku zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Slijedi daljnji rad na utvrđivanju ostalih napadača koji su sudjelovali u opisanom događaju.

Prometne nesreće

Tijekom posljednja 24 sata na području PU osječko – baranjske obavljen je očevid u osam prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene.

 

 

Pročitajte još