Posjekao tuđa stabla

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko – baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 54-godišnjak sa šireg đakovačkog područja počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, tijekom veljače i ožujka 2023. godine 54-godišnjak je na širem području Drenja posjekao šumska stabala u vlasništvu više pravnih osoba. Materijalna šteta veća je od 76.000 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku. 

Događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri promete nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te jedna na području PP Našice. U nadzoru prometa jučer su evidentirana četiri vozača koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,79 promila

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer u 22,12 sati u Viljevu kada je u nadzoru prometa zatečen 45-godišnjak iz Creta Viljevskog, koji je upravljao s osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,79 promila alkohola u krvi.  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pijan skrivio prometnu nesreću

U Osijeku se jučer oko 23,05 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, 34-godišnjak iz Osijeka upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok je imao zabranu upravljanja vozilima „B“ kategorije i uslijed nepropisne vožnje unazad udario u parkirano vozilo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 1,68 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5.560 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 bodova.

Pročitajte još