Posjekao i ukrao drva

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Našice utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 34-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. U šumskom predjelu na širem području Našica tijekom travnja i svibnja 34-godišnjak je posjekao i ukrao više kubika jasena i hrasta. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta veća od 1750 eura. Protiv počinitelja policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Utajio porez i krivotvorio službene isprave

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko – baranjske utvrđena je osnovana sumnja da je 69-godišnjak počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“. Od kolovoza 2020. do siječnja 2021. godine 69-godišnjak je, kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, prilikom vođenja poslovnih knjiga obračuna pretporeza obavio nezakonito i neosnovano umanjenje poreznih obveza čime je oštetio državni proračun za više od 4.300 eura. Protiv počinitelja slijedi prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Otkriveni počinitelji „Teške krađe“

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je pet državljana Rumunjske počinilo kazneno djelo „Teška krađa“. O ovome smo već pisali, više možete pogledati OVDJE. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijala šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PP Beli Manastir te jedna na području PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečen jedan vozač pod utjecajem alkohola

U Našicama je jučer oko 16,30 sati u nadzoru prometa zatečen 58-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,65 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Rezultati pojačanih mjera

Na području Policijske uprave osječko – baranjske jučer su provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja oduzimanja prednosti prolaska i prekršaja pješaka. Utvrđena su ukupno 32 prekršaja od kojih 14 prekršaja pješaka (sedam prelazaka preko crvenog na semaforu i sedam prelazaka preko ceste na udaljenosti manjoj od 50 metara od pješačkog prijelaza u naselju), osam oduzimanja prednosti prolaska pješaka, tri prekoračenja brzine, tri nepropisna korištenja mobitela, tri nepropisna parkiranja i jedno nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Pročitajte još