Porazbijao stakla na autima

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 41-godišnjak počinio više kaznenih djela Oštećenja tuđe stvari i Tešku krađu. Sumnjiči ga se da je 15. svibnja čekićem porazbijao stakla na pet automobila te iz jednog ukrao 650 eura. Vlasnicima automobila pričinio je štetu od oko 6.650 eura. Protiv osumnjičenog slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pronalazak minsko – eksplozivnog sredstva

Dvadesetčetverogodišnjak je jučer u polju između Čepina i Ivanovca prilikom izvođenja zemljanih radova u polju pronašao topovski projektil kojeg je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba teško je ozlijeđena dok je druga lakše ozlijeđena. U četiri prometne nesreće nastala je materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, PP Beli Manastir, PP Donji Miholjac, PP Belišće i PP Našice.

Evidentirana četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana četiri vozača (dva osobnog automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,66 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 12,25 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 41-godišnjak iz Đakova. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,66 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još