Policijski službenik izazvao prometnu nesreću pod utjecajem alkohola

Dana 8. srpnja 2024. godine oko 20,10 sati policijski službenik Policijske uprave osječko -baranjske je izvan službe u službenom vozilu pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Do nesreće je došlo na državnoj cesti 34, između Veliškovaca i Kitišanaca, kada je policijski službenik prešao na suprotan kolnički trak, gdje se sudario s vozilom, koje se kretalo iz suprotnog smjera. Službenim je vozilom potom sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policijski službenik je smješten u službene prostorije do otrježnjenja. Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, policijski službenik bit će sankcioniran prema važećim zakonskim propisima. Također će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Ukrao hranilicu za divljač

Nepoznati počinitelj je između 12. i 19. lipnja u šumskom predjelu u blizini Torijanaca ukrao hranilicu za divljač, čime je pravnoj osobi pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 1.500 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Evidentirano sedam alkoholiziranih vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentirano sedam vozača (pet osobnih automobila i dva bicikala) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,48 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je oko 22 sata u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 58-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,48 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Tijekom protekla 24 sata osam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lakše ozlijeđena dok je u sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće evidentirane su na području PPRP Osijek, dvije na području PP Našice te po jedna na području PP Belišće, PP Beli Manastir i PP Đakovo.

Pročitajte još