Policijski službenici Odjela prevencije sudjelovali u rekreativnoj biciklijadi

Prošle subote, 25. rujna, u organizaciji Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko – baranjske županije, a povodom obilježavanja 16. Hrvatskog festivala biciklističke rekreacije, „FEBIRE“ organizirana je biciklijada za građane. Navedena biciklijada je započela u Osijeku, a cilj je bio u Lovačkom domu u Zlatnoj gredi pa je ukupna dužina biciklističke rute bila oko 30-tak km.

Odjel prevencije, Policijske uprave osječko – baranjske kontinuirano provodi lokalni preventivni projekt „Biciklirajmo, biciklističkom“, kojem je jedan od specifičnih ciljeva i promicanje zdravih životnih navika kao i edukacija biciklista o pravilnoj i sigurnoj vožnji. I ovom prilikom policijski službenici Odjela prevencije su sudjelovali u rekreativnoj biciklijadi.

U biciklijadi je sudjelovao oko 870 biciklista

Prije početka biciklijade sudionici su upoznati s najvažnijim smjernicama za vožnju biciklima dok se kreću kolnikom, budući da je veći dio rute kretanja bio upravo na kolniku.

Tijekom biciklijade je uočeno da bicikle u Osječko – baranjskoj županiji koristi različita populacija od predškolskog uzrasta do osoba starije životne dobi. U biciklijadi je sudjelovao oko 870 biciklista koji su u komunikaciji s policijskim službenikom izražavali svoje stavove i iskustva o bicikliranju.

Ovakva i slična događanja su jedinstvena prilika da građani budu u društvu policijskih službenika s naglaskom na prevenciju, da razmjenjuju iskustva te se dodatno informiraju o elementima sigurnosti.

Izvor: PU osječko – baranjska

Pročitajte još