Policijska uprava osječko – baranjska nastavlja s edukativnim aktivnostima

U organizaciji Osnovne škole Franje Krežme Osijek i Područnog ureda civilne zaštite Osijek, u prostorijama i na dječjem igralištu osnovne škole održana je vježba evakuacije i spašavanja u slučaju potresa. Cilj je bio učenike potaknuti i aktivno uključiti na stjecanje novih znanja o sustavu civilne zaštite.

U ovim aktivnostima sudjelovali su i policijski službenici za prevenciju, Ureda načelnika Policijske uprave osječko – baranjske, s ciljem predstavljanja rada policijske prevencije te provedbe nekoliko radionica pod nazivom „Moj otisak prsta” i „Pronalazak tragova kao pravi kriminalista”.

Prezentirani su preventivni projekti „Zajedno više možemo”, „Stop trgovanju ljudima” s obzirom da se 25. svibnja obilježava Međunarodni dan nestale djece kao i kampanja „Postani policajac/policajka”. Svoja znanja i vještine u ovim aktivnostima osim djelatnika Područnog ureda civilne zaštite Osijek prezentirali su i predstavnici Gradskog Crvenog križa Osijek, HGSS stanice Osijek, te Vatrogasne zajednice Grada Osijeka i Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još