Policija uhvatila provalnika

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Teška krađa. Početkom kolovoza ove godine, u Đakovu, 36-godišnjak je provalio u obiteljsku kuću te ukrao novac i alat. Vlasniku, 41-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta oko 3500 kuna. Nadležnom državnom odvjetniku policija podnosi posebno izvješće.

Izgorio kombi

Jučer, 30. kolovoza, u Osijeku, zapalilo se kombi vozilo, vlasništvo 35-godišnjeg hrvatskog državljanina. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Očevidom je utvrđeno da se zbog tehničke neispravnosti dovoda goriva zapalio motor te se požar proširio na cijelo vozilo koje je u potpunosti izgorjelo. Vlasniku je nastala materijalna šteta u iznosu oko 40 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Lopov ukrao katalizator

U vremenu od 2. do 4. kolovoza, na parkiralištu u Osijeku, nepoznati počinitelj je s osobnog automobila demontirao i ukrao katalizator. Vlasniku, 69-godišnjem hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta u iznosu oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 5 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći 1 osoba je teško tjelesno ozlijeđena, a četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka, Našica, Đakova, Donjeg Miholjca i Belišća dogodila se po 1 prometna nesreća.

Jučer, 30. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentiran je 1 vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

Prilikom nadzora prometa, u Bolmanu, u 19,56 sati, zaustavljen je biciklist, 67-godišnji hrvatski državljanin te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,66 grama po kilogramu. Vozač bicikla je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Pročitajte još