Policija uhvatila kradljivca drva


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“. U subotu, 23. siječnja, u šumskom predjelu u blizini mjesta Makloševac, policijski službenici uočili su 34-godišnjaka u sječi drva koji je posjekao i izrezao više stabala graba. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta veća od 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Ukrao otključani automobil

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 64-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“. Jučer, 17. veljače, u vremenu od 8 do 8,30 sati, u Valpovu, na parkiralištu trgovačkog centra, 64-godišnjak je ušao u otključan osobni automobil s ključevima u kontakt bravi te ga odvezao. Istog dana, u 19,30 sati, u Osijeku, na parkiralištu trgovačkog centra pronađen je osobni automobil, a 64-godišnji počinitelj je uhićen. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznen prijavu.

 

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje: 

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

 

Ukrao šampone

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Krađa“. U utorak, 22. prosinca 2020. godine i u nedjelju, 3. siječnja ove godine, iz trgovačkog centra u Osijeku, 57-godišnjak je ukrao nekoliko desetaka komada šampona za kosu. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta veća od 1 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Građanin dragovoljno predao oružje i eksploziv

Jučer, 17. veljače, oko 19 sati, u Osijeku, 38-godišnji hrvatski državljanin je prilikom čišćenja obiteljskog stana pronašao: 444 komada različitog streljiva, tromblonsku minu, minobacačku minu kalibra 60 milimetara, 5,9 kilograma eksploziva, 2 ručne bombe, 2 dimna uloška za protupješačku minu, 50 komada detonatorskih kapisli, 3 metra sporogorećeg štapina, 3 komada elektro detonatora, komplet za zaštitu građana s maskom, automatsku pušku s 5 nabojnika i s 160 komada streljiva 7,62 kalibra milimetara. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je streljivo, bombe, eksploziv i oružje izuzeo na siguran način.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće na području Osijeka i Donjeg Miholjca koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Jučer, 17. veljača, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je 5 vozača koji su upravljali pod utjecajem alkohola: 3 osobnog automobila i 2 bicikla. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 19,35 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač bicikla, 54-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,07 grama po kilogramu.

Stric pivo

Pročitajte još