Policija uhvatila 50-godišnjaka u provali


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 23. veljače, oko 13 sati, u Bolmanu, 50-godišnji hrvatski državljanin provalio je u prostorije nogometnog kluba, gdje je brzom intervencijom policije pronađen i uhićen. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je također u subotu 20. veljače, 50-godišnjak provalio u prostorije nogometnog kluba u Bolmanu, kada je ukrao različita alkoholna pića. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta oko 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Prodavala duhan na tržnici

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 57-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Jučer, 23. veljače, oko 12,30 sati, na tržnici u Osijeku, policijski službenici su tijekom postupanja kod 57-godišnjakinje pronašli i oduzeli oko 7 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica „Ministarstva financija Republike Hrvatske“. Državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

 

Izgorjelo 20 rolo bala

Jučer, 23. veljače, oko 10,15 sati, u Podgoraču, u dvorištu tvrtke izbio je požar na uskladištenim rolo balama slame. Očevidom je utvrđeno da je do zapaljenje bala slama došlo tijekom rada radnog stroja i iskrenje iz auspuha te je u požaru izgorjelo 20 rolo bala slame. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Podgorač, a pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je je sedam prometnih nesreća gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđene. Preostalih šest prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i po jedna na području Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Belišća.

 

Jučer, 23. veljače, u 14,20 sati, na državnoj cesti broj 517, između Belog Manastira i Petlovca, dogodila se prometna nesreća između dva osobna automobila u kojoj je jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Vozač 35-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda je zbog nepropisnog pretjecanja udario u osobni automobil koji se kretao ispred njega, evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,71 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 22,40 sati, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,61 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Stric pivo

Pročitajte još