Policija uhitila kradljivca automobila

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira počinio kaznena djela teška krađa i krivotvorenje isprave.

U noći, 2. kolovoza, u Belom Manastiru, 18-godišnjak je ukrao automobil iz garaže vlasništvo 44-godišnjeg hrvatskog državljanina. Policijski službenici su zaustavili automobil u prometu na cesti te provjerom utvrdili da se radi o ukradenom automobilu kao i da su na automobil postavljene ne pripadajuće registarske pločice. Nakon kriminalističkog istraživanja 18-godišnjak je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Ukrao dvorac za napuhavanje

Dana 31. srpnja na 1. kolovoz, u vremenu od 6 do 18 sati, u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je dvorac na napuhavanje koji se nalazio ispred kuće vlasništvo 46-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 15 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća, od kojih su u tri prometne nesreće četiri osobe zadobile lake tjelesne ozljede, a u četiri prometne nesreće je nastala materijalna šteta. Na području Našica i Đakova dogodile su se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka, Belog Manastira i Belišća po jedna prometna nesreća.

Jučer, 2. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 2 vozača (1 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 19 sati, u Jagodnjaku, gdje je je u nadzoru prometa zaustavljen 57-godišnji hrvatski državljanin, koji je upravljao biciklom. Alkotestiranjem je biciklistu evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,30 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 500 kuna.

Pročitajte još