Policija svakodnevno s ceste „skida” preinačena vozila

Posebna pozornost ponovno je posvećena tehničkoj ispravnosti i preinakama na vozilima. Jučer je tako zbog obavljenih preinaka i stvaranja prekomjerne buke jedan motocikl poslan na izvanredni tehnički pregled u stanicu za tehnički pregled, dok je nad drugim motociklom obavljen tehnički pregled na cesti.

Utvrđeno je da su na oba motocikla preinačeni ispušni sustavi tako da su podešenim za stvaranje prekomjerne buke. Vozila su isključena iz prometa i oduzete su registarske pločice. Ujedno su obavljena dva tehnička pregleda vozila na cesti, kod kojih su utvrđene preinake na ispušnim sustavima, zatamnjivanje svjetala i druge nadogradnje koje nisu odobrene.

Policijski službenici nastavljaju s opisanim aktivnostima svakodnevno

Na ulicama grada Osijeka ponovno je evidentiran jedan vozač osobnog automobila, koji je naglim povećavanjem brzine proklizavao kotačima, zbog čega će i on biti sankcioniran. Osim svega navedenoga, utvrđeno je još 15 prekršaja prekoračenja brzine, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 13 nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri tehničke neispravnosti vozila, jedno upravljanje ukinutom vozačkom dozvolom te 17 ostalih prekršaja. Policija napominje da policijski službenici PU osječko – baranjske nastavljaju s opisanim aktivnostima svakodnevno, a sve kako bi pridonijeli što većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

Pročitajte još