Policija svakodnevno s ceste „skida” preinačena vozila

Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske su od 14. do 17. rujna proveli pojačan nadzor vozila u cilju utvrđivanja prekršaja vozača koji stvaraju prekomjernu buku te narušavaju javni red i mir.

Iz prometa je isključeno sedam vozača motocikla koji su izvršili preinake na motociklima, najčešće preinake su bile na ispušnom sustavu uklanjanje prigušivača zvuka, ugradnja ispušnih sustava koji nisu odobreni i homologirani, nedostaju osvrtna ogledala, registarska pločica nije vidljiva ili je postavljena na nepropisan način. S pet motocikla su oduzete registarske pločice dok su dva vozača odmah otklonili nedostatak odnosno ugradili su prigušivač zvuka.

Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske nastavljaju s opisanim aktivnostima svakodnevno

Na dva osobna automobila izvršen je tehnički pregled. Na jednom je utvrđeno 10 većih nedostataka i dva opasna nedostatka, vozilo je isključeno iz prometa oduzimanjem registarskih pločica dok je kod drugog osobnog automobila utvrđen veći nedostatak odnosno ugrađen je ispušni sustav koji nije odobren i upisan u prometnu dozvolu. Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske nastavljaju s opisanim aktivnostima svakodnevno, a sve kako bi pridonijeli što većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

Pročitajte još