Policija pronašla provalnike

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su tri počinitelja mlađa od 20 godina između 21. i 22. ožujka te između 2. i 3. travnja provalili u školu na području Belog Manastira iz koje su ukrali oko 20 eura, razne prehrambene proizvode, glačalo, dvije kutije staklenih čaša i različite deterdžente te prijenosno računalo. Počinjena materijalna šteta naknadno će se utvrditi. Protiv osumnjičenih slijedi prijava za kazneno djelo „Teška krađa provaljivanjem“ nadležnom državnom odvjetništvu.

Razotkrivena kradljivica

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 53-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Krađa“. U Osijeku 2. svibnja, 53-godišnja počiniteljica je iz drogerije ukrala parfeme kojom prilikom je pravnoj osobi počinila materijalnu štetu veću od 160 eura. Protiv počiniteljice policija podnosi prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je jedanaest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće pet osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede dok je u osam prometnih nesreća nastala samo materijalna šteta. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek, po dvije na području PP Đakovo i PP Našice te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Belišće.

Automobilom upravljao s 2,30 promila

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentiran jedan vozač koji je bio pod utjecajem alkohola. Naime, oko 21,25 sati u Valpovu u nadzoru prometa zatečen je 62-godišnjak iz Valpova, koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost od 2,30 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do  2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pijan skrivio prometnu nesreću

U Đakovu jučer oko 19,05 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je 28-godišnjak iz Širokog Polja upravljao osobnim automobilom te je uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,65 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjenje prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.970 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još