Policija pronašla provalnike

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin i II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 45-godišnjak počinio četiri, a 33-godišnjak jednu provalu. U vremenu od 7. kolovoza do 16. studenoga, 45-godišnjak iz Ivanovca u dva navrata provalio je u zgradu pravne osobe u kojoj nije pronašao ništa za ukrasti. Također, provalio je u kuću u Osijeku iz koje je ukrao razni alat, čime je 57-godišnjeg vlasnika oštetio za 5.000,00 kuna, no kako mu ni to nije bilo dovoljno provalio je i u pizzeriu u Osijeku iz koje je ukrao 3.000,00 kuna. Početkom studenoga 33-godišnjak iz Osijeka provalio je u obiteljsku kuću u Tenji gdje ga je zatekao vlasnik kuće zbog čega je morao pobjeći kroz prozor. Protiv počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu policijski službenici podnose posebno izvješće.

Oštetio kombi, policija ga pronašla

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Đakovo sumnja se da je 68-godišnjak počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“. Tijekom noći s 29. na 30. listopada u Josipovcu Punitovačkom 68-godišnjak je oštetio kombi vozilo na način da je oštrim predmetom izgrebao vjetrobransko staklo, staklo na vratima vozača, isto tako ogrebao je dvokrilna vrata kombija i poklopac motora. Vlasniku 32-godišnjaku nastala je materijalna šteta veća od 23.000,00 kuna. Protiv počinitelja slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede dok su ostalih pet prometnih nesreća za posljedicu imale materijalnu štetu. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, Đakova i Našica.

Upravljao automobilom s 1,46 promila

Jučer, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 3 vozača osobnih automobila i 2 vozača bicikala koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 16. studenoga u 15 sati u Belom Manastiru, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 57-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,46 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrana

Pročitajte još