Policija pronašla počinitelje teške krađe

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje s ispostavom Čepin i policijski službenika Policijske postaje Đakovo utvrđena je osnovana sumnja da su 49-godišnjak iz Osijeka i 33-godišnjak iz Đakova počinili kaznena djela „Teška krađa“. Četrdesetdevetogodišnji počinitelj je u ponedjeljak u večernjim satima u Osijeku ušao u poslovni prostor tvrtke izvan radnog vremena gdje je zatečen od 24-godišnjeg vlasnika i zadržan do dolaska policijskih službenika. Protiv počinitelja policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tridesetotrogodišnji počinitelj je tijekom lipnja 2022. godine na vikendici u Đurđancima provalio u prostorije ostave kao i u kamp poluprikolice iz koje je ukrao alkoholna pića, kovčeg s priborom za jelo i dva metalna kotlića. Također, tijekom srpnja 2022. godine na vikendici u Arduševcu provalio je u šupu iz koje je ukrao razni alat. Kako mu ni to nije bilo dovoljno u veljači ove godine u Đakovu provalio je u vikendicu iz koje je ukrao dva televizora i računalo. Ukupna nastala materijalna šteta cijeni se na oko 1.000 eura. Protiv počinitelja policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Putem lažnog linka skinuo im novac s računa

Nepoznati počinitelj je u ponedjeljak preko društvene mreže stupio u kontakt s 40-godišnjakinjom i 55-godišnjakinjom iz Osijeka zbog kupovine obuće i odjeće peko internet oglasnika. Nepoznata osoba im je dostavila link lažne stranice dostavne službe u koji su 40-godišnjakinja i 55-godišnjakinja upisali svoje osobne podatke kao i podatke od svoje bankovne kartice kao i CVV broj, nakon čega je s njihovog računa umjesto uplate skinuto ukupno oko 1.300 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem. Također, policijski službenici pozivaju građane da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisuju na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije promete nesreće u kojim je nastala samo materijalna šteta. Prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i Belišća. U nadzoru prometa jučer je zatečeno tri vozača (jedan osobnog automobila i dva bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao biciklom s 0,95 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u Belišću, kada je u nadzoru prometa zatečen 43-godišnjak iz Belišća koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 0,95 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još