Policija pronašla kradljivca bicikla

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 19-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo krađa. Početkom studenog 2019. godine, u Osijeku,19-godišnjak je iz hodnika nezaključane zgrade ukrao nezaključan bicikl na kojem se nalazila dječja sjedalica. Vlasniku 31-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

Požar na napuštenom objektu

Jučer, 5. ožujka, u Južnom predgrađu, u Osijeku, došlo je do požara na napuštenim objektima. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Tijekom današnjeg dana policijski službenici u suradnji s protupožarnim inspektorima zaštite od požara obaviti će očevid na mjestu požara.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirali smo pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće i jedna na području Belog Manastira.

 

U 48 sati vozač bicikla dva puta zaustavljen pod utjecajem alkohola

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u proteklih 24 sata policijski službenici su u prometu zaustavili tri vozača (dva vozača osobnog automobila i jednog vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 12,20 sati u Belom Manastiru, kada su policijski službenici u nadzoru prometa zaustavili 66-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom, te mu je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,07 grama po kilogramu. Vozač je nakon dva dana opet zaustavljen da u prometu upravlja biciklom pod utjecajem alkohola te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U 19,30 sati u Osijeku dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Splita, koji je upravljao osobnim automobilom, utvrđena je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 0,85 grama po kilogramu. Za počinjen prekršaj kao i za prouzročenu prometnu nesreću predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još