Policija pronašla kradljivca

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa. Dana, 15. srpanja, u popodnevnim satima, u Osijeku, 32-godišnjak je iz prodavaonice ukrao kozmetičke proizvode. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 1500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava

Jučer, 11. kolovoza, u 12,53 sati, u Ivanovcu, 39-godišnja hrvatska državljanka prilikom čišćenja septičke jame, pronašla je dio ručnog bacača M-60 kalibar 64 milimetra. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo dio ručnog bacača.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća, gdje su u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede, a u šest prometnih nesreća je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka dogodilo se tri prometne nesreće, dvije na području Đakova i Belog Manastira i jedna u Belišću.

Jučer, 10. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 2 vozača osobnog automobila koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,20 sati, u Valpovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin iz Valpova. Vozaču je alkotestiranjem utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,71 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Jučer, u 20,05 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin iz Čeminca, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena (zbog prikupljenih 13 negativnih prekršajnih bodova). Sukladno Prekršajnom zakonu 28-godišnjak je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još