Policija otkrila provalnike u skladišta u Osijeku i Budimcima


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 27-godišnji i 28-godišnji hrvatski državljani počinili dva kaznena djela teška krađa i kazneno djelo krađa. U periodu od 27. prosinca prošle godine do 16. ožujka ove godine, 27. i 28. godišnjaci provalili su u skladišta u Osijeku i Budimcima te ukrali više komada dijelova elektromotora, više desetaka kilograma bakrenih kablova, bakrenih traka i bakrenih izolacija. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta oko 7000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Policija pronašla duhan

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 61-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo nedozvoljena trgovina. Jučer, 16. ožujka, oko 14 sati, u Osijeku, kod 61-godišnjakinje, policijski službenici pronašli su i oduzeli oko 30 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Rogovi u vreći

U četvrtak, 3. prosinca, prošle godine, u Topolju, nepoznati počinitelj je iz prostorija pravne osobe ukrao više komada jelenskih rogova. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta oko 70 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policiji podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Krivotvorenim testom za COVID-19 pokušali ući u Republiku Hrvatsku

Jučer, 16. ožujka, oko 10,50 sati, na graničnom prijelazu Erdut, pristupili su 31-godišnja hrvatska državljanka i 30-godišnji državljanin Republike Mađarske te dali policijskim službenicima na uvid PCR testove izdane od Zavoda za javno zdravlje Republike Srbije. Uvidom u sadržaj PCR testova, policijski službenici utvrdili su da su testovi krivotvoreni. Mađarskom državljaninu zapriječen je ulaz u Republiku Hrvatsku te su obje osobe odustale od ulaska u Republiku Hrvatsku. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće te po jedna na području Belog Manastira, Đakova, Donjeg Miholjca i Našica. Jučer, 16. ožujka, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača (1 vozač osobnog automobila, 1 vozač teretnog automobila 1 vozač motocikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 1 sat, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 40-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao teretnim automobilom najveće dopuštene mase 2180 kg te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,38 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Stric pivo

Pročitajte još