Policija otkrila kradljivce drva

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem Policijskih službenika policijske postaje Đakovo utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 40-godišnjak iz Starih Mikanovaca i 43-godišnjak iz Pakraca počinili kazneno djelo „Krađa“. U vremenu sa 11. na 12. veljače na području Đakova, u šumskom predjelu, počinitelji su posjekli više od 100 stabala bagrema, potom ih izrezali i izvezli iz šume. Pravna osoba oštećena je za više od 1.000 eura. Protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Zapalila se kućica na tržnici – dopuna događaja

Obavljenim očevidom očevidne ekipe Policijske uprave osječko – baranjske i protupožarnog inspektora utvrđeno je da je do požara došlo ljudskom radnjom, odnosno da je nepoznati počinitelj nakon što je razbio staklo na kućici ubacio zapaljivi predmet u unutrašnjost. Požar se proširio na predmete u kućici uslijed čega je došlo do topljenja PVC obloge i izolacije. Materijalna šteta cijeni se na oko 5.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem. O ovome događaju jučer smo pisali te više možete pročitati ovdje.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća gdje su u dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede dok je u ostalih pet prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodilo se na području PPRP Osijek, dvije na području Đakova i jedna na području Donjeg Miholjca.

U nadzoru prometa zatečen jedan alkoholizirani vozač

Na području PU osječko – baranjske jučer u nadzoru prometa zatečen je jedan vozač osobnog automobila koji je bio pod utjecajem alkohola.

Upravljao autom s 1,82 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 23,15 sati u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 67-godišnjak iz Osijeka. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,82 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još