Policajci promotori kampanje „Postani policajac“ u školama i na sportskim događanjima

Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske tijekom siječnja i veljače provodili su kampanju „Postani policajac 2024.“, o kojoj su informirali učenike srednjih škola na području Osječko – baranjske županije.

Učenici su kroz prezentacije doznali na koje načine mogu postati policijski službenici, koje ih pogodnosti očekuju ukoliko se odluče pohađati treći i četvrti razred srednje policijske škole „Josip Jović“, koje uvjete moraju ispunjavati da bi postali policijski službenici, kao i o svim poslovima koje obavljaju policajci. Kampanja je promovirana i u subotu, kada je održana 3. Feričanačka rekreativna donatorska utrka „Prijatelji za prijatelje“ u Feričancima. U utrci su sudjelovali i policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske i Policijske postaje Našice.

Na utrci su policijski službenici u neposrednom kontaktu sa sudionicima i posjetiteljima predstavili kampanju „Postani policajac 2024. godine”, koju provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik” s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. Informacije za oba oblika obrazovanja mogu se dobiti na broj: 01/2426-305; 01/2426-313 ili na adresu e-pošte: [email protected].

Foto: PU osječko – baranjska, TV Našice

Pročitajte još