PU osječko – baranjska provodit će pojačane mjere prometa

PU osječko - baranjska provodit će pojačane mjere prometa

PU osječko - baranjska provodit će pojačane mjere prometa

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 20. rujna na području ove Policijske uprave u prometu su zatečena 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 17,19 sati na Đakovačkoj obilaznici, kada je zaustavljen 54-godišnji hrvatski državljanin iz Drenja te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 3,10 g/kg.

U periodu od 01. siječnja 2018. godine do 19. rujna 2018. godine, na području ove Policijske uprave evidentirano je 16 prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom u kojima je 19 osoba smrtno stradalo, što je za 2 ili 11,76% više smrtno stradalih osoba u odnosu na isti period 2017. godine. Najveći broj prometnih nesreća sa smrtnom posljedicom se dogodio zbog neprilagođene brzine ili 73,33%, a u 6 prometnih nesreća ili 40,00% svih nesreća sa smrtno stradalim sudionicima evidentiran je utjecaj alkohola kod sudionika prometne nesreća.

Poradi navedenog, do kraja 2018. godine, a posebno u dane vikenda, na području cijele PU provoditi će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja koji su u uzročno – posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća. Posebno će se obratiti pozornost na prekršaje prekoračenja brzine kretanja vozila, upravljanje vozilom uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje pod zabranom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i drugim težim prekršajima.

Pročitajte još