Pojačane aktivnosti Policijske postaje Našice povodom Martinja

Proslave narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ obilježavat će se tijekom cijelog vikenda od 10.11.2023. godine do 12.11.2023. godine, a slijedom čega se i u cestovnom prometu očekuje veći broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.

S obzirom na navedeno, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, kako na razini cijele Republike Hrvatske, tako i na području koje pokriva Policijska uprava Osječko – baranjska, a tako i Policijska postaja Našice, tijekom vikenda od 10.11.2023. godine do 12.11.2023. godine, posebno u večernjim i ranojutarnjim satima, vršit će se pojačane preventivno represivne aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje uz prisutnost alkohola u krvi, kao i drugih težih prekršaja kao što su nepropisna brzina kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i korištenja mobilnog uređaja tijekom upravljanja.

Pozicije na kojima će se vršiti nadzor vozača odredit će se sukladno vremenskoj i prostornoj analizi počinjenih prekršaja vožnje uz prisutnost alkohola u krvi i prometnih nesreća koje su se dogodile upravo zbog vožnje uz prisutnost alkohola u krvi, sukladno iskustvima iz prethodnih godina.

Pročitajte još