Podgorački učenici sudjelovali na atletskom natjecanju u Osijeku – Mrvić i Tomić osigurali državno finale u bacanju kugle

U četvrtak, 27.4.2023. godine, u osječkom Gradskom vrtu održano je županijsko atletsko natjecanje pod nazivom ”Erste Plava Liga.” Cilj projekta je promicanje sportskih vrijednosti i karakternih osobina među djecom, poticanje natjecateljskog duha, psihofizičkog razvoja djece te popularizacija sporta i rekreacije.

Na samom natjecanju sudjelovalo je i 40 učenica/učenika Osnovne škole Hinka Juhna iz Podgorača koji su se natjecali u sljedećim disciplinama: skoku u dalj, trčanju na 60m, trčanju na 600m i bacanju kugle. U većini disciplina ostvarili su dobre rezultate, ali u disciplini bacanja kugle osvojili su i tri medalje. Učenica Ksenija Savić osvojila je 3. mjesto u kategoriji učenica 6. razreda, dok su Bojan Mrvić i Jakov Tomić ostvarili 1. i 2. mjesto u kategoriji 5. razreda te su s ostvarenim rezultatom osigurali i plasman na državno natjecanje koje će ove godine biti održano u Zagrebu pa im ovom prilikom čestitamo i želimo puno uspjeha.

Pročitajte još