Pod utjecajem alkohola skrivila prometnu nesreću

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u Ivanovcu se 20. svibnja oko 1,20 sati dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Naime, dvadesetosmogodišnjakinja iz Paulin Dvora upravljala je osobnim automobilom i uslijed nepropisnog obilaženja udarila je u parkirani automobil. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena joj je prisutnost alkohola od 1,76 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Upravljao biciklom s 2,89 promila

Za vikend je u nadzoru prometa evidentirano 37 vozača (23 vozača osobnog automobila, 11 biciklista i tri vozača električnog romobila) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 21. svibnja u 12,12 sati u Petrijevcima, kada je u nadzoru prometa zatečen 52-godišnjak iz Petrijevaca, koji je upravljao biciklom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,89 promila alkohola u krvi.

Osim alkohola evidentirano još 183 prekršaja

Za vikend je osim alkohola evidentirano još 183 prekršaja od kojih 95 prekršaja prekoračenja brzine, 21 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 nepropisnog korištenja mobitela, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 6 upravljanja neregistriranim vozilom i 52 ostala prekršaja.

Događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Prometna nesreća dogodila se na području PPRP Osijek.

Upravljao automobilom s 2,51 promila

Na cesti između Magadenovca i Beničanaca je 21. svibnja u 1,35 sati u nadzoru prometa zatečen 42-godišnjak iz Rakitovice, koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost alkohola od 2,51 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Vozio 179 kilometara na sat

Na cesti između Podravske Moslavine i Gezinaca je 21. svibnja oko 12,13 sati, u nadzoru prometa zatečen je 23-godišnjak koji se osobnim automobilom kretao izvan naselja brzinom od 179 kilometara na sat, gdje je brzina ograničena 90 kilometara na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 660 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 boda.

Foto: ilustracija

Pročitajte još