Počele besplatne edukacije za poduzetnike i obrtnike Osječko – baranjske županije

U Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku jučer (16. veljače 2024. godine) je počeo novi ciklus besplatnih seminara za poduzetnike i obrtnike u organizaciji Osječko – baranjske županije. Riječ je o projektu „Poduzetnički obzor“ pokrenutom u rujnu 2022. godine kojemu je cilj razmjena znanja i iskustava te bolja suradnja poduzetnika i svih koji su uključeni u poslovni svijet.

Prva tema ovogodišnjeg „Poduzetničkog obzora“ bila je „Mentalno zdravlje – antistresne tehnike“ o čemu je govorila trenerica poslovnih vještina i voditeljica mindfulness prakse na radnom mjestu, Melita Pavlek.

„Poduzetnici su u ovo zahtjevno vrijeme pod većim pritiskom i važno je imati tehnike kojima će si svakodnevno pomoći kako bi jednostavnije mogli koračati kroz poslovni i privatni svijet. Riječ je o antistresnim vještinama koje mogu koristiti kad god prepoznaju da su pod velikim stresom te da bi moglo doći do „Burnout“ sindroma ili sindroma izgaranja.” – rekla je Pavlek.

„Poduzetnički obzor“ jedna je od 30 mjera kojima OBŽ pomaže poduzetnicima

Dodala je kako u borbi sa stresom mogu pomoći različite aktivnosti poput sporta, šetnje, druženja s prijateljima, rada u vrtu te kućni ljubimci. „Najvažnije je odrediti životne prioritete i tomu se posvetiti jer ono čemu posvećujemo vrijeme, novac i energiju – raste. Imate li u životu poslovni cilj, posvetite mu se iskreno, ali pritom ne zaboravite prije svega razmišljati o sebi .”– savjetuje Pavlek.

„U svim granama gospodarstva nositi se s izazovima današnjeg vremena postalo je sve zahtjevnije. Mentalno zdravlje je produžetak naše higijene koje novo vrijeme nosi kao izazov za sve nas i ovo je jedan alat koji će nam koristiti na svim razinama i privatno i poslovno kako bismo se nosili sa stresom i svim izazovima modernog vremena. Izrazito sam zadovoljan što Osječko – baranjska županija organizira ovakva predavanja koja će nam zasigurno pomoći u svakodnevnom životu i radu.” – kazao je Tibor Vidaković, predsjednik Udruženja obrtnika grada Osijeka i jedan od 40 polaznika edukacije.

„Poduzetnički obzor“ jedna je od 30 mjera kojima Osječko – baranjska županija pomaže poduzetnicima, podupire poslovnu klimu i potiče razvoj poduzetništva. U 2024. godini Županija nastavlja s provedbom svih dosadašnjih projekata, povećat će se bespovratne potpore za poduzetnike i kreditni potencijal za projekte sufinanciranja kamata s HBOR-om, a uvode se i novi projekti za poticanje zapošljavanja.

Pročitajte još