Po posljednjim informacijama još 14 trkača je u utrci – Backyard Ultra utrka na Lapovcu

U organizaciji URT Nexe Team Našice jučer je započela Backyard Ultra utrka i to prva takve vrste u Hrvatskoj. Plan je organizatora da utrka traje do nedjelje, no sve ovisi o spremnosti, snazi i volji samih natjecatelja.

[fts_facebook id=TVNasice album_id=4116081818441266 posts=20 title=no description=no words=15 type=album_photos image_width=250px image_height=168px hide_date_likes_comments=no image_position_lr=0% image_position_top=0% popup=yes like_option_align=center slider=yes slider_speed=200 slider_controls_bar_color=#1069b3 slider_timeout=3000 slider_controls_text_color=#FFF scrollhorz_or_carousel=carousel slider_spacing=1px hide_like_option=no show_follow_btn_where=above_title like_box_width=500px slider_controls=arrows_and_numbers_below_feed slider_controls_width=500px slider_margin=”0px auto 2px auto”]

Više fotografija pogledajte na https://www.facebook.com/TVNasice

Prvo ovakvo natjecanje u Hrvatskoj

Backyard Ultra je format ultramaratonske utrke gdje natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara (4,167 milje) za manje od jednog sata. Kad se završi svaki krug preostalo vrijeme unutar sata obično se koristi za oporavak za trčanje sljedećeg kruga, koji slijedi idući sat.

– Na ovu jedinstvenu utrku prijavilo se 56 trkača, od toga njih 15 iz naše Udruge rekreativnog trčanja Nexe Team Našice. Odličan je to odaziv i vrlo smo zadovoljni. Cilj ove utrke je bio popularizirati jezero Lapovac, staze oko njega, ali i grad Našice. – rekao nam je predsjednik udruge Tomislav Gall poručivši okupljenima da su svi koji su došli na startnu poziciju već pobjednici. O njenoj važnosti, u sportskim krugovima, govori i posjećenost selektora ultramaratonske reprezentacije Hrvatske koji je uistinu zadovoljan organizacijom, te podupire ovaj događaj.

Našice grad udruga

Obala Lapovca bila je puna euforičnih i spremnih trkača, a njihov dolazak kao i odlučnost za sudjelovanje pozdravio je i gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba poželivši im sreću.

„Zahvaljujem se svima vama na dolasku, posebice predsjedniku udruge Tomislavu Gallu i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovoga. Moram vam reći da su Našice grad udruga, da imamo čak 50 sportskih udruga i da kontinuirano radimo na turističkoj priči. I kad vidim ovoliko vas dragih gostiju iz različitih dijelova Republike Hrvatske stvarno sam ponosan na to. Želim vam ugodan boravak ovdje i dobre rezultate – rekao je okupljenima gradonačelnik.

Posljednji opstali je pobjednik

Ova utrka je eliminacijskog tipa, što znači da se trči dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi. Upravo taj faktor određuje trajanje same utrke, stoga ćemo pobjednika saznati već danas ili tek sutra. Napominjemo da je, prema jutarnjim informacijama, u utrci ostao još član našičke udruge domaćina, Damir Kubinčan, kojem želimo i titulu pobjednika.

Više fotografija pogledajte na https://www.facebook.com/TVNasice

Pročitajte još