Plava Laguna učenicima strukovnih škola predstavila mogućnosti zaposlenja, prakse te uvjete stipendiranja

U 2024. godini Plavu Lagunu, u sklopu projekta Studijska putovanja učenika, posjetilo je 11 škola sa otprilike 350 učenika strukovnih usmjerenja kuhar, konobar, hotelijersko – turistički-tehničar i komercijalist. Veselimo se ponovnim susretima i nastavku suradnje sa školama koje nam dolaze već dugi niz godina, dok smo ove godine ugostili 6 novih škola s kojima ćemo surađivati na programima ljetne stručne prakse, programu stipendiranja i zapošljavanja učenika koji se školuju za zanimanja u hotelijersko-turističkom sektoru.

Potraga za radnicima postala je cjelogodišnji posao, pa su iz Sektora za ljudske resurse Plave Lagune, već kontaktirali zaposlenike koji su lani radili u objektima Plave Lagune te je veliki broj onih koji će se vratiti i ove sezone. U Plavoj Laguni sezonski radi oko 1500 djelatnika, dok je 1500 djelatnika zaposleno na jednom od oblika trajne suradnje.

Plava Laguna se početkom ove godine predstavila i na sajmovima za zapošljavanje u Hrvatskoj

Plava Laguna osim sezonaca povratnika surađuje i s nizom srednjih strukovnih škola u Hrvatskoj te se u proteklih nekoliko tjedana predstavila učenicima iz Slavonije i središnje Hrvatske. Nastavak je to višegodišnje suradnje sa školama, ali i obećavajući početak novih suradnji. Učenici iz Đakova, Požege, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Grubišnog Polja, Daruvara, Virovitice, Đurđevca te Garešnice posjetili su, kroz studijsko putovanje, Plavu Lagunu, obišli objekte, razgovarali s potencijalnim kolegicama i kolegama te spavali u personalnom smještaju Plave Lagune.

„U suradnji sa školama organiziraju se studijska putovanja za učenike kroz koja se učenici „uživo“ upoznaju s našim objekatima te dobiju uvid u funkcioniranje velikih sustava. Poseban je osjećaj vidjeti motivirane učenike koji svoju budućnost vide u turizmu. Usto i onima još uvijek neodlučnima, na ovaj način pružamo dodatan uvid, ali i motivaciju u odabiru svoje buduće karijere. Vjerujemo da će Plava Laguna za mnoge biti dio njihovog puta.” – ističe Ivana Halambek, direktorica Sektora za ljudse resurse.

Plava Laguna se početkom ove godine predstavila i na sajmovima za zapošljavanje u Hrvatskoj, ali i u susjednoj Bosni i Hercegovini te Srbiji, od kuda dolaze potencijalni zaposlenici. Također su učenici jedne škole iz Tuzle bili na studijskom putovanju u Umagu i Poreču.

Za više informacija o mogućnostima zaposlenja u Plavoj Laguni potražite više na:

https://biz.plavalaguna.hr/hr/natjecaji/posao-u-plavoj-laguni

odnosno na

https://www.facebook.com/sezonski.posao/

Pročitajte još