PIN brojeve držite odvojeno od kartice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati je počinitelj, između 11. i 17. kolovoza, provalio u ormarić u zdravstvenoj ustanovi u Osijeku i ukrao bankovnu karticu s PIN-om. Na nekoliko bankomata u Osijeku podigao je novac u ukupnom iznosu od nekoliko tisuća kuna.

U jutarnjim satima 18. kolovoza nepoznati je počinitelj na bankomatu u Đakovu uporabom izgubljene bankovne kartice 25-godišnjaka podigao nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga. I ovom prilikom podsjećamo Vas da svoj tajni PIN broj ne nosite zajedno s bankovnim karticama i ne zapisujte ga na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama, olakšava počinitelju pristup Vašem novcu i povećava već nastalu materijalnu štetu.

 

Ovjeravanje neistinitog sadržaja

Završeno je kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 63-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo ovjeravanje neistinitog sadržaja. Kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Đakova 63-godišnjakinja je u veljači 2015. godine prilikom prijave za upis u sudski registar kao dokaz u pravnom prometu dostavila vlastoručno potpisanu izjavu o nepostojanju nepodmirenih dugovanja trgovačkog društva, iako je znala da je od 2014. do 2015. godine imala nepodmirenih dugovanja u iznosu većem od stotinu tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Iskoristio nepažnju i ukrao mobitel

U večernjim satima 9. kolovoza nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju i odsutnost 38-godišnjakinje te iz otvorenog prtljažnika osobnog automobila parkiranog u Fruškogorskoj ulici u Osijeku ukrao mobitel. Nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. Sve su za posljedicu imale materijalnu štetu. Po dvije su se dogodile na područjima Osijeka i Belišća, a jedna na području Đakova.

Pročitajte još