Petar Košturjak najbolji na regionalnom natjecanju u Sudoku-u

Hrvatska Mensa u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje organizira natjecanje u rješavanju SUDOKU za osnovne i srednje škole. Regionalno natjecanje održalo se 26. studenog 2022. godine u III. gimnaziji u Osijeku. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz 5 županija: Vukovarsko – srijemska, Osječko – baranjska, Požeško – slavonska, Virovitičko – podravska i Brodsko – posavska.

Ove godine OŠ Dore Pejačević Našice na regionalnom natjecanju predstavljali su učenici Noemi Kanđera, Ivona Zekušić i Petar Košturjak. Svi učenici natjecali su se u kategoriji Bistrići (1. – 4. razreda). U kategoriji Bistrići za našu regiju ukupno je sudjelovalo 29 učenika. U kategoriji Bistrići natjecatelji ne idu na državno natjecanje, nego im je ovo najviši rang natjecanja u državi.

Učenici su postigli odlične rezultate, a izniman uspjeh je postigao Petar Košturjak koji je zauzeo prvo mjesto na natjecanju za regiju Osijek. Mentorica učenika Petra je učiteljica Ksenija Orešković. Čestitke svima na pokazanoj hrabrosti i volji za sudjelovanje u ovakvoj vrsti natjecanja!

Pročitajte još