Palio suhu travu pa izazvao požar

Na području Viljeva jučer, oko 12 sati u dvorištu obiteljske kuće, 67-godišnjak je spaljivao suhu travu. Uslijed jakog vjetra vatra se prošila na 100-tinjak rolo bala slame. Nastala materijalna šteta cijeni se na 1.000 eura. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Viljevo. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnos izvješće o događaju.

Provalio u poslovne prostorije

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 50-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška krađa”. Naime, počinitelj je od 20. prosinca 2023. godine do 14. siječnja 2024. godine provalio u prostorije obrta i udruge s područja Osijeka iz kojih je ukrao tri zvučnika i novac.  Ukupna nastala materijalna šteta cijeni se na 380 eura. Protiv osumnjičenog slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Po dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek i PP Našice te po jedna na području PP Beli Manastir, PP Donji Miholjac i PP Đakovo.

Pročitajte još