Pali s ljestava prilikom izvođenja radova

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske prilikom izvođenja radova na skidanju metalne konstrukcije rasvjete u Osijeku, jučer oko 13,30 sati zaposlenici tvrtke iz Osijeka, 41-godišnjak iz Valpova i 42- godišnjak iz Osijeka pali su s ljestava na tlo. Liječnička pomoć pružena im je u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku gdje je utvrđeno da je 41-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede, dok je 42-godišnjak zadobio lakše tjelesne ozljede. Obavljen je očevid u suradnji s inspektorom zaštite na radu, slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovoga događaja.

Oštetio rampe i tablu

Nepoznati počinitelj je između 30. travnja i 1. svibnja u Strizivojni oštetio dvije ulazne rampe, drveni nosač i tablu čime je pravnoj osobi pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 8.000 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Dentalne usluge naplaćivale bez računa

U vremenu od 5. ožujka 2019. godine do 17. srpnja 2022. godine u ordinaciji na širem osječkom području, 31-godišnja liječnica dentalne medicine i njezina 51-godišnja asistentica s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i po prethodnom dogovoru, za vrijeme radnog vremena obavile su više dentalnih usluga koje su naplaćivale u gotovini ne izdavši račun. Novac su podijelile između sebe čime su počinile kazneno djelo „Pronevjera“. Počinjena materijalna šteta iznosi najmanje oko 16.950 eura. Također je utvrđeno da je 31-godišnja liječnica počinila kazneno djelo “Krivotvorenja službene ili poslovne isprave“ na način da je u dentalne kartone pacijenata unosila neistinite podatke o izvršenim dentalnim uslugama. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Pronašao ručnu bombu M-75 i više streljiva

Tijekom uređivanja okućnice 75-godišnjak iz Bilja jučer je u Belom Manastiru pronašao odbačenu ručnu bombu M-75 i više komada streljiva. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način izuzeo pronađenu bombu i streljivo.

Događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok je u sedam prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Pet prometnih nesreća dogodilo se na području PPRP Osijek, dvije na području PP Đakovo i jedna na području PP Belišće.

U nadzoru prometa zatečena tri alkoholizirana vozača

U nadzoru prometa jučer su evidentirana tri vozača (dva osobnog automobila i jedan motocikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 3,05 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je oko 22,05 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zatečen 49-godišnjak iz Đakova, koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost od 3,05 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još