Otvoreni 15. osječki urološki dani i 7. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije

U Hotelu Osijek otvoreni su 15. osječki urološki dani i 7. sekcija medicinskih sestara i tehničara urologije, a tijekom tri seminarska dana sudionici će imati priliku upoznati se s najnovijim dostignućima struke, između ostalog i s dva robotska sustava specijalizirana za liječenje uroloških pacijenata.

Cilj ovog simpozija je predstaviti i razmijeniti najnovije znanstvene i stručne spoznaje iz urologije i srodnih medicinskih grana kroz sudjelovanje uglednih hrvatskih i inozemnih stručnjaka koji će svoja iskustva podijeliti sa sudionicima putem predavanja, poster prezentacija i satelitskih simpozija. Uz mnoge stručnjake iz medicinske struke, simpozij su podržali i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić te predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić.

Osječki urološki dani su postali tradicija

„Ova konferencija ima tradiciju dugu više od tri desetljeća, a okuplja stručnjake koji su napravili značajne pomake u gradu Osijeku, u znanstvenom i stručnom smislu, obzirom da vidimo da kako tehnologija napreduje, tako je sve veći broj operacija moguće napraviti i putem nove tehnologije. Siguran sam da će se znanje i vještine koje osječki urolozi posjeduju desetljećima, njihovim zalaganjem, prenositi i na generacije koje dolaze.” – kazao je zamjenik župana Josip Miletić.

Predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Florijančić rekao je kako su osječki urološki dani postali tradicija, ali i mali jubilej. „Ovaj prefiks „osječki“ nam puno znači budući da su osječki urolozi i začetnici inicijatori ovog skupa koji se već 15 godina održava u Osijeku i koji okuplja veliki broj znanstvenika i stručnjaka iz područja urologije, ali i drugih medicinskih struka. Vjerujem da je ovo prilika da se iznesu određena iskustva, steknu nova znanja, ali isto tako daju određene poruke za zdravlje naših sugrađana.” – naglasio je Florijančić.

Pročitajte još