Otvorena izložba fotografija „Tate i djeca u Hrvatskoj”

Dana 4. rujna 2023., Središnji državni ured za demografiju i mlade sudjelovao je na otvorenju izložbe fotografija Festivala tata pod nazivom „Tate i djeca u Hrvatskoj”, u organizaciji Udruge Status M i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek. Izložba je posvećena istraživanju važnosti aktivnog sudjelovanja očeva u odgoju i životu svoje djece te promicanju rodne ravnopravnosti, a organizirana je u okviru projekta MenCare koji je financijski podržan od strane našeg Ureda.

Osim što su posjetitelji razgledali izložene fotografije očeva i djece u svakodnevnim situacijama kojima ilustriraju izazove i radosti obiteljskog života, brige i zajedničkog provođenja vremena, imali su priliku poslušati ulomak iz slikovnice za najmlađe „Kako je zelena bubica naučila tatu kuhati“, koju je predstavila Ines Novak, predsjednica Dječjeg kreativnog centra Dokkica.

Predstavnica Ureda istaknula je dosadašnju izvrsnu suradnju s organizacijom Status M čije projekte kontinuirano podržava i prati. Isto tako, Središnji državni ured za demografiju i mlade najavio je planiranu provedbu nacionalne kampanje s ciljem podizanja svijesti roditelja i potencijalnih roditelja te široke javnosti o važnosti i utjecaju pozitivnog i ravnopravnog roditeljstva kao i poticanja muškaraca na aktivno uključivanje u brigu o djeci. Izložbu „Tate i djeca u Hrvatskoj“ možete posjetiti i razgledati u izložbenoj auli na katu Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek do 15. rujna 2023.

Izvor: Središnji državni ured za demografiju i mlade

Pročitajte još