Otvoren Viroexpo u Virovitici

U Virovitici je jučer otvoren 26. Međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2023, na kojem se ove godine, na više od 21 tisuću četvornih metara vanjskog i unutarnjeg izlagačkog prostora predstavlja više od 500 izlagača iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Srbije, Makedonije, Italije, Austrije, Azerbajdžana.

Svečanosti otvorenja, su uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, nazočili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović te ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, kao i njihovi domaćini, virovitičko – podravski župan Igor Andrović i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Gospodarski centar u Osijeku povećat će gospodarsku aktivnost Županije, a i cijele regije

U ime Osječko – baranjske županije otvorenju sajma nazočio je zamjenik župana Josip Miletić koji je tom prilikom istaknuo kako je pred Osječko – baranjskom županijom veliki izazov – organizacija Proljetnog sajma u novom prostoru Gospodarskog centra. Riječ je o projektu koji će sajmovanje na istoku Hrvatske dići na višu razinu, a osim sajmova Gospodarski centar imat će za zadatak podići gospodarsku vidljivost regije i unaprijediti poduzetničku klimu, omogućiti razvoj novih proizvoda i usluga malih i srednjih poduzeća, razvoj usluga poduzetničkih potpornih institucija za mala i srednja poduzeća te razvoj mreže poslovnih komunikacija. Gospodarski centar osigurat će prostore za gospodarske manifestacije, sajmove i kongresna događanja te time povećati gospodarsku aktivnost Županije, a i cijele regije.

Pročitajte još