Otvoren natječaj za stipendije Osječko – baranjske županije

Upravni odjel za obrazovanje i mlade Osječko – baranjske županije objavio je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2021./2022. školsku, odnosno akademsku godinu. Osječko – baranjska županija stipendirat će učenike od prvog razreda srednje škole, a studente od četvrte godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija ili prve godine.

Stipendije za četiri kategorije

Za dodjelu stipendija za učenike i studente mogu se natjecati učenici i studenti u sljedećim kategorijama: daroviti učenici i studenti, učenici i studenti koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja, učenici i studenti koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i učenici i studenti slabijeg socijalnog statusa. Po ovom natječaju bit će dodijeljeno 100 stipendija učenicima i 70 stipendija studentima za 2021./2022. školsku, odnosno akademsku godinu. Za učenike stipendija iznosi 500,00 kuna mjesečno, a za studente 1.200,00 kuna. 30 stipendija bit će dodijeljeno darovitim učenicima, isto toliko darovitim studentima, 30 stipendija bit će dodijeljeno učenicima, a 20 stipendija studentima koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja. 20 stipendija bit će dodijeljeno učenicima te 10 stipendija studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, ostale stipendije dobit će učenici i studenti slabijeg imovinskog statusa.

Natječaj otvoren do 8. listopada

Natječaj je otvoren do 8. listopada 2021. godine, a prijave za dodjelu stipendija dostavljaju se na adresu: Osječko – baranjska županija Upravni odjel za obrazovanje i mlade za Povjerenstvo za dodjeljivanje stipendija učenicima i studentima Osijek, Županijska 4/II s naznakom ”Natječaj za stipendije’. Prijavu na natječaj punoljetni učenici i studenti podnose osobno, a za malodobne učenike roditelji ili staratelji na odgovarajućem obrascu. Više na: natječaj.

Pročitajte još