Otvoren 29. Kamp vatrogasne mladeži i održane pripreme reprezentacije vatrogasne mladeži RH

S radom je 23. lipnja započeo 29. Kamp vatrogasne mladeži u Fažani, a u prvoj smjeni je boravilo 60 sudionika. Osim pripadnika vatrogasne mladeži RH, sudionici Kampa su bili pripadnici vatrogasne mladeži iz susjedne Republike Slovenije s 2 natjecateljska odjeljenja i 3 natjecateljska odjeljenja iz Hrvatske koja su se plasirala na vatrogasnu olimpijadu u Italiju.

Od 24. do 30.06. u Kampu Fažana i sportskim terenima u Medulinu održane su pripreme za odjeljenja vatrogasne mladeži koje će u razdoblju od 21. srpnja do 28. srpnja 2024. godine sudjelovati na Vatrogasnoj olimpijadi u mjestu Borgo Valsugana Trentino u Italiji. Tako su na pripremama od 7 dana sudjelovala odjeljenja muške mladeži Ribnica i Ostrna, te ženske mladeži DVDa Bedekovčina i trener reprezentacije Željko Odak.

Službeni trening je protekao u vrlo dobrom raspoloženju

U subotu je održan i službeni trening cijele reprezentacije na kojem je, osim ekipa mladeži, sudjelovalo i voditelj reprezentacije Goran Dikšić, predsjednik povjerenstva za natjecanja Nedjeljko Vukalović i vatrogasni suci koji će ispred HVZ a sudjelovati na Vatrogasnoj olimpijadi – Klaudijo Filčić, Mirko Ružić i Marijana Plodinec, te voditelj Kampa Tomislav Horvat. Odjeljenja su trenirala svaki dan dva puta kako bi bili u najboljoj mogućoj spremi za nadolazeću Olimpijadu. Službeni trening je protekao u vrlo dobrom raspoloženju i ekipe su pokazale dobru kondiciju i spremnost.

Još je preostalo 21 dan do početka Olimpijade, a Hrvatska vatrogasna zajednica se nada kako će u tom razdoblju natjecatelji ostvariti još bolju formu i sačuvati odjeljenja od ozljeda. Također, na Vatrogasnoj olimpijadi cijeloj reprezentaciji vatrogasne mladeži HVZ želi puno sportske sreće i uspjeha u ostvarivanju što boljih rezultata.

Izvor: HVZ

Pročitajte još