Otrčana još jedna „Petica za Socku” – Utrka humanitarnog karaktera

Danas je održana šesta po redu humanitarna utrka “Petica za Socku” koje se tradicionalno otrčala u Velikom parku. Tom prilikom otrčalo se 5 kilometara za Socijalnu samoposlugu udruge Dar dobrote. Utrku, u sklopu manifestacije „Mali grad velikog srca”, su podržale razne udruge, klubovi, društva, Grad Našice, Turistička zajednica Grada Našice te URT „Nexe Team” Našice koji su je i postavili. Ova utrka podsjeća nas na važnost podrške onima kojima je pomoć potrebna, dok istovremeno promiče tjelesnu aktivnost i zdrav način života.

Svoju podršku sudjelovanjem u ovom humanitarnom događaju dao je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar, poznati i priznati trkač.

„Još je jedan prekrasan dan u našičkom parku i zahvaljujući našoj udruzi Dar dobrote i Socijalnoj samoposluzi jučer smo održali tradicionalnu humanitarnu manifestaciju Mali grad velikog srca, deseti put za redom. Bez obzira na vruće vrijeme danas smo se okupili na utrci „Petica za socku” koja je, također, humanitarnog karaktera. Okupili su se brojni trkači, organizatori te Udruga rekreativnog trčanja „Nexe Team” koja je pripremila ovu utrku. Kroz donaciju koju smo dali kao sudionici utrke pomogli smo dodatno ovu manifestaciju i našu udrugu nadajući se da će Centar dobrote, odnosno banka hrane uskoro i zaživjeti” – izjavio je Žagar.

„Na zamolbu Socijalne samoposluge i Udruge Dar dobrote organizirali smo tradicionalnu utrku u našem prekrasnom velikom parku i odaziv trkača je solidan. S obzirom da je nedjelja, a jučer je bilo dosta utrka vjerujem da će dogodine biti dosta više ljudi. Također se zahvaljujem Gastronomskoj udruzi Našice koja se uključila u orhanizaciju s okrijepom – vodom, skovima i odličnim hot dogovima.” – izjavio je Tomislav Gall, predsjednik URT „Nexe Team”-a zaključivši kako našička Udruga rekreativnog trčanja uvijek pomognemo onima kojima je to najpotrebnije. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još