Otkriveni provalnici

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da su dva maloljetnika počinili kazneno djelo „Teška krađa“. Dvojica maloljetnika su sinoć u Osijeku provalila u kiosk brze hrane i autopraonice iz koje su ukrali meso, sokove i novac. Vlasnicima je nastala materijalna šteta od oko 7.500,00 kuna. Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Oštećena dva vozila

U noći između 24. i 25. listopada, u Višnjevcu, došlo je do požara na parkiranom osobnom automobilu s kojim se koristi 48-godišnjak. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe grada Osijeka, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo korištenjem zapaljivog sredstva uslijed čega je prednji dio vozila u potpunosti izgorio. Požar se proširio i na drugi parkirani automobil koji je djelomično nagorio. Nastala je materijalna šteta od oko 180.000,00 kuna. Policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Upravljao automobilom s 1,71 promila

Sedam vozača osobnog automobila i jedan biciklist jučer su vozili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,15 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 41-godišnjak iz Đakova. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,71 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

Tijekom protekla 24 sata dvije prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima je u jednoj jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, a jedna je za posljedicu imala materijalnu štetu. Na području Belišća i Đakova dogodila se po jedna prometna nesreća.

Pročitajte još