Otkriveni provalnici

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da su 18-godišnjak i maloljetnik tijekom travnja i svibnja na postajnom području počinili tri provale. Naime, osumnjičeni su provaljivali u skladišta trgovina i drugih pravnih osoba iz kojih su ukrali razne prehrambene i neprehrambene proizvode te povratnu ambalažu. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno. Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku jučer je u Belom Manastiru obavljena pretraga doma i drugih prostorija koje koristi 18-godišnjak prilikom čega su pronađeni i uz potvrdu oduzeti predmeti koji potječu iz kaznenih djela. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Pronalazak minsko – eksplozivnog sredstva

Pedesetdvogodišnjak je jučer na širem području Donjeg Miholjca prilikom izvođenja zemljanih radova u polju pronašao topnički projektil kojeg je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Tijekom protekla 24 sata šest prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe lakše su ozlijeđene, dok je u četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Tri prometne nesreće evidentirane su na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir, PP Đakovo i PP Našice.

Evidentiran jedan alkoholizirani vozač

Na području PU osječko – baranjske jučer je evidentiran jedan vozač mopeda koji je bio pod utjecajem alkohola.

Upravljao mopedom s 1,54 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 20,15 sati u Kućancima kada je u nadzoru prometa zatečen 50-godišnji vozač mopeda. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,54 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još