Otkriveni počinitelji višestrukih kaznenih djela

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 22-godišnjak i 19-godišnjak iz Belog Manastira u vremenu od 20. listopada do 4. studenog počinili više provala, krađa i neovlaštene uporabe tuđe pokretane stvari.

U vremenu od 17. do 19. listopada u Belom Manastiru počinitelji su pokušali nasilno otvoriti vrata nenastanjene kuće u čemu nisu uspjeli, nakon čega su iz dvorišta ukrali jedan moped, motornu pilu i oko 30 metara bakrenog podesta za prozore. Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko 5.000,00 kuna.

Također, u vremenu od 26. listopada do 1. studenog u Belom Manastiru, 22- godišnjak i 19-godišnjak provalili su u kuću iz koje su ukrali zlatni nakit, automobilske aluminijske felge i puške za paintball čime su 42-godišnjem vlasniku počinili materijalnu štetu od više tisuća kuna.

U noći s 31. listopada na 1. studenog u Belom Manastiru, 22-godišnji počinitelj provalio je u prodavaonicu autodijelova iz koje je ukrao više komada svjećica i mirisa za automobil, mobitel te izolir trake čime je pravnoj osobi počinio materijalnu štetu veću od 1.000,00 kuna. Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku 3. studenog kod 22-godišnjaka iz Belog Manastira obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te osobnog automobila tijekom koje su policijski službenici pronašli i uz potvrdu oduzeli dio ukradenih predmeta.

U vremenu od 2. do 3. studenog u Bilju 19-godišnjak ukrao je osobni automobil čime je vlasniku nastala materijalna šteta od 4.000,00 kuna. Brzom intervencijom policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir 3. studenog na parkiralištu u mjestu Karanac pronašli su ukradeni automobil te su vozilo vratili vlasniku. Protiv počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Eksplodirala plinska boca

Jučer, 4. studenoga u Zmajevcu oko 14,45 sati došlo je do požara u obiteljskoj kući u vlasništvu 78-godišnjakinje. Obavljenim očevidom očevidne ekipe Policijske uprave osječko – baranjske u suradnji s inspektorima zaštite od požara te prikupljenim obavijestima utvrđeno je kako je uslijed nakupljanja plina koji je iscurio iz plinske boce u neposrednoj blizini peći na kruta goriva došlo do eksplozije i plamena kojom prilikom su razbijeni prozori i opožareni namještaji i zidovi. Uslijed eksplozije u kući se nalazila vlasnica koja je zadobila lake tjelesne ozlijede te je prevezena u Klinički bolnički centar Osijek. Nastala materijalna šteta iznosi oko 20.000,00 kuna.

Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok su ostalih devet prometnih nesreća za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Našica i Belog Manastira dogodile su se po tri prometne nesreće, na području Osijeka dvije te po jedna na području Donjeg Miholjca i Belišća.

Pročitajte još