Otkriveni kradljivac i prevarant

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da je 33-godišnjak od srpnja do rujna na postajnom području počinio dvije krađe, provalu i računalnu prijevaru. O krađi i računalnoj prijevari smo već pisali, više možete vidjeti OVDJE. Nadalje, 33-godišnjak je provalio i u tvrtku iz koje je ukrao novčani polog, dok je iz ugostiteljskog objekta ukrao slušalice i novčanik s dokumentima i bankovnom karticom koju je potom koristio, čime je pričinio ukupnu materijalnu štetu veću od 250 eura. Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih Policijske postaje Našice utvrđena je osnovana sumnja da je 29-godišnjak počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, 20-godišnjakinja je tijekom kolovoza stupila u kontakt s nepoznatom osobom, koja je putem društvenih mreža oglasila prodaju ulaznica za koncert. Nakon dogovora mu je uplatila 280 eura, nakon čega joj se ”prodavatelj” nije više javljao, niti je dobila plaćene ulaznice. Slijede prijave nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Prevaren putem interneta

Nepoznati počinitelj je tijekom rujna stupio u kontakt s 49-godišnjakom te ga obavijestio da na svom računu s kriptovalutama posjeduje 2.500 eura. Kada je zbog isplate 49-godišnjak nepoznatom počinitelju proslijedio svoje podatke s računa mu je skinuto 2.700 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Iz vozila ukrao torbicu

Nepoznati počinitelj je između 19. i 20. rujna iz taksi vozila ukrao torbicu s osobnim dokumentima, bankovnim karticama, sunčanim naočalama, ključevima vozila, prstenom i novčanikom s novcem čime je 22-godišnjem vlasniku pričinio materijalnu štetu od oko 1.300 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. U tri prometne nesreće četiri osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede dok je u preostale četiri nastala materijala šteta. Pet prometnih nesreća dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Đakovo.

Biciklom upravljao s 2,23 promila

U Đakovu je jučer oko 00,27 sati u nadzoru prometa zatečen 37-godišnji biciklist. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,23 promila alkohola u krvi.

Pročitajte još