Otkrivena računalna prevarantica

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s ispostavom Čepin utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 21-godišnja strana državljanka počinila kazneno djelo „Računalna prijevara“. Naime, 25-godišnjak se tijekom travnja javio nepoznatoj osobi s kojom je dogovorio kupnju mobitela oglašenog na internet – oglasniku. Nakon kratkog dogovora nepoznata osoba poslala mu je link, u koji je on upisao sve svoje osobne i podatke bankovne kartice, nakon čega mu je s računa skinuto gotovo 900 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ukrao automobil

Nepoznati počinitelj je jučer s parkirališta u Osijeku ukrao upaljeni automobil u vlasništvu 36-godišnjakinje u kojem se nalazilo prijenosno računalo i drugi predmeti u vlasništvu 36-godišnjaka. Vlasnicima je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od oko 4.500 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Pronalazak minsko – eksplozivnih sredstava

Pedesetdvogodišnjakinja je jučer prilikom čišćenja kuće na širem području Belišća pronašla projektil, ručnu bombu i streljivo, a što je na siguran način izuzeo policijski službenik Regionalne protueksplozijske jedinice Osijek.

Tijekom protekla 24 sata 12 prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 12 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su lakše ozlijeđene dok je u deset prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Po tri prometne nesreće evidentirane su na području PPRP Osijek i PP Đakovo, po dvije na području PP Belišće i PP Našice te po jedna na području PP Beli Manastir i PP Donji Miholjac.

Pročitajte još