Otkrivena prevarantica

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 18-godišnja državljanka Ukrajine počinila kazneno djelo „Računalna prijevara“. Prevarantica je 20. ožujka stupila u kontakt s 55-godišnjakinjom zbog kupovine hlača preko Internet oglasnika. Dostavila joj je link lažne stranice dostavne službe u koju je 55-godišnjakinja upisala svoje osobne podatke, podatke kartice tekućeg računa, kao i CVV broj, nakon čega je s njenog bankovnog računa umjesto uplate ukupno podignuto oko 1.120 eura. Protiv osumnjičene slijedi prijava državnom odvjetništvu u Osijeku. Policija upozorava da podatke sa svoje bankovne kartice ne upisujete na sumnjivim stranicama ili aplikacijama, a više o računalnim prijevarama i njihovim oblicima možete pročitati OVDJE.

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području PPRP Osijek dogodile su se tri prometne nesreće, u Našicama i Belišću po jedna prometna nesreća.

Upravljao automobilom s 2,04 promila

Jučer su nadzoru prometa evidentirana tri vozača osobnih automobila i jedan biciklist koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u Čepinu, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 52-godišnjak iz Čepina. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,04 promila te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili do 60 dana zatvora i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova

Pročitajte još